потребител:    парола:
 

НАСОКИ ЗА ИГРАТА „ВЪЛШЕБНА МАТЕМАТИКА“ (онлайн)

Както навярно сте забелязали, вече имаме нова категория – ИГРИ. Кликнете и ще видите една компютърна дидактична игра. За да я виждате на целия екран, кликнете върху слънцето. Сега вече можете да разучите предварително добре играта и като следвате указанията и насоките по-долу да я разучите заедно с децата.

Избирайте съответната игра според достигнатото ниво на познание и според овладяното образователно съдържание от децата.

Не забравяйте, че времето за игра е 15-20 мин. на ден.

Играта „Вълшебна математика” има няколко подигри.Определи броя на предметите

Подигра „Определи броя на предметите и го запиши с число” представлява числови фигури с определен брой предмети. Децата трябва да ги преброят и да запишат съответното число.
Задача: Разгледай внимателно картите с нарисувани на тях предмети. Компютърът иска да му помогнеш да определите броя им. Преброй предметите там, където мига курсора и запиши съответното число.

Подигра „Числова стълбица“. Това са няколко нива за броене в прав и обратен ред, за определяне на липсващо число между две други, за четни и нечетни числа. Когато трябва да броят през едно четни или нечетни числа се мотивирайте, че трябва да номерират и да преброят стъпалата през едно като започнат от първото, за да видят колко стъпала има до върха. След като приключат играта можете да определите числата като четни или нечетни.

Следва определяне на липсващо число.
- „Помогнете на компютъра да открие липсващото число. Той ще ви показва мястото му и двете съседни числа, а вие добре помислете кое е липсващото и натиснете съответния клавиш.”

Поправи грешкатаПодигра „Поправи грешката” изисква от детето да преброи предметите и с +1 или – 1 да поправи грешката. Най-напред показвате на децата къде са клавишите за + и -, както и клавишите на цифрите от 1 до 9. Обяснявате как се записва 10.
След това поставяте задачата и заедно с децата я решавате.
Задача: Разгледай внимателно картите с нарисувани на тях предмети. Преброй предметите там, където мига курсора и ако предметите са повече от числото натисни -1, ако са по-малко – +1.

Публикувано в: За Учителите

12345 (7 гласа, средно: 3,00 от общо 5)
Loading ... Loading ...

5 Коментари »5 Коментара to “НАСОКИ ЗА ИГРАТА „ВЪЛШЕБНА МАТЕМАТИКА“ (онлайн)”

 1. jidi казва:

  Играта е чудесна, но за съжаление в групата нямаме интернет.Как мога да изтегля играта за да може да я прилагам и в работата си.Защото този програмен продук е страхотен.
  Благодаря ви предварително за отговора.

 2. kociani казва:

  Чудесни игри! Имаме 8 компютъра в ДГ. Децата ни са любознателни.Очакваме още игри.

 3. milena8670 казва:

  chydesni igri!Bravo

 4. rumi казва:

  prekrasna igra!!!

 5. gatska казва:

  аз съм логопед и като такъв смятам,че играта е много добра.
  прекрасен начин да харесат децата от малки математиката.

Оставете коментар

Трябва да сте влезли за да коментирате.