потребител:    парола:
 

Дъщеря ми е на 5 години и не може да запомни буквите…

въпрос

Здравейте, дъщеря ми е на 5 години и не може да запомни буквите. Когато я питам коя е първата буква на СЛОН тя отговаря всеки път различно, например – М, Ф и др., а буквата С е адна от буквите която познава и може да пише. Бих искала да се консултирам с някой специалист, който да направи тест за диагностика дали може да има дислексия например. Но не мога да намеря такъв, моля Ви да ми дадете координати и да ми препоръчате такива специалисти.

comment_edit Госпожо Тодорова, мисля, че засега нямате основания за тревога, защото дъщеря Ви е още малка. Смятам, че избирате неподходящи думи. Започнете с анализ на едносрични и двусрични думи и нека всичко да бъде под формата на игра. Като начало е добре да правите анализ на звуците в тези думи – кон, сом, ком, мак, рак, сос, кос и др. и да учите детето да определя броя и мястото на звуците в думата. Да разбере, че като се промени звука се променя и смисълът на думата. Ако и това я затруднява, тогава , след като навърши 6 г. може да се мисли за диагностика. Сега просто й помагайте да разбира смисъла на думите.
Поздравявам Ви за това, че се интересувате от напредъка на дъщеря си.
Следетете сайта – ще публикуваме и по-подробен материал за развитие на фонематичния слух и речта у 5-6-годишните деца.

Публикувано в: Консултации

12345 (4 гласа, средно: 4,25 от общо 5)
Loading ... Loading ...

1 Коментар »Един коментар to “Дъщеря ми е на 5 години и не може да запомни буквите…”

  1. petq89 казва:

    Здравейте!Аз съм майка на 4г и 4м. момче.Не мога да разбера дали знае цветовете или не.Питам го за даден цвят-отговаря грешно,а някои път неволно казва примерно-Розово цвете.Някои път е голям инат инати се за всяко нещо не знам как е в градината,но в нас е ужасен може би е много разглезен не знам.

Оставете коментар

Трябва да сте влезли за да коментирате.